MET DEZE 7 TIPS OVERLEVEN UW BLOEMEN DE ZOMER!

1. Snij de stelen schuin aan

Dit wordt vaak al gedaan door de bloemist waarvan u een boeket koopt. Toch is dit een handig weetje om uw bloemen langer in leven te houden. Een bloem wordt aangesneden zodat er een verse opening is waarmee het water opgenomen kan worden. Hoe groter deze oppervlakte, hoe beter. Door schuin aan te snijden wordt de doorgesneden oppervlakte groter dan dat ze recht gesneden zou worden en krijgt de bloem meer water. Het is ook aangeraden om de stelen meerdere keren aan te snijden in de levensloop van uw boeket. Bekijk het zo, u drinkt ook niet elke dag van de week van hetzelfde glas!

2. Houd het water helder en bladerloos

Het kan weleens gebeuren dat uw boeket wat blaadjes verliest, waarna deze terechtkomen in het water. Deze rotten vervolgens en dit infecteert uw water, waardoor het vervangen moet worden. Rotte bladeren kunnen schimmels en infecties veroorzaken die de levensduur van uw boeket verkorten.

3. Ververs het water

Ongeacht de gezondheid van uw water, is het toch verstandig om elke dag uw vaas opnieuw te vullen. Zo bent u zeker dat uw boeket gezond blijft door proper water te drinken. Als u dit niet doet kunnen er micro-organismen ontstaan die het water vervuilen. Zo worden uw bloemen ziek.

4. Geef uw boeket een juist plekje in de ruimte

Net zoals bij meubilair, is er altijd het perfecte plekje om een boeket ze zetten. Wat mag dit plekje zeker niet hebben?

- Een tochtgat.

- Een plek in de zon.

- Een makkelijk bereikbare plaats voor huisdieren.

- Op de grond, waar er gestruikeld kan worden.

5. Houd bloemen en fruit ver van elkaar verwijderd

Wanneer het op bloemen aankomt, is fruit de ultieme verleider. Het zorgt ervoor dat de bloemen zo snel mogelijk willen laten zien wat ze in hun mars hebben en als gevolg veel sneller openbloeien. Hoe gebeurt dit? Fruit produceert ethyleengas dat de levensduur van uw bloemen verkort. Dus, laat het fruit in uw huis niet de diva zijn die weg is met uw verse bloemen!

6. Zorg dat uw bloemen niet verhongeren

Een andere goodie die u bij de bloemist krijgt is een zakje bloemenvoedsel. Voeg dit toe aan uw water wanneer u het boeket in de vaas zet en geniet van een gezonder boeket. Let wel op voor overmatig gebruik. Een overdosis aan voedsel kan leiden tot het ‘verbranden’ van de stelen.

7. Bloemen houden niet van overbevolking in de vaas

Bloemen hebben graag ruimte om open te bloeien. Zorg er dus voor dat uw boeket niet té vol zit en dat uw vaas ruim genoeg is. Zo hebben de bloemen ruimte om te ontplooien en ontwikkelen.

Voor meer tips kan u naar onze website surfen: www.natuurlijkbloemen.be of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten,

Uw Bloemblogger.